Kystsikring på dagsordnen i Hjørring byråd


Kystsikring dyrere NØRLEV: Det bliver dyrere for de deltagende sommerhus-ejere ved Nørlev, hvis byrådet skal bestemme fordeling af udgifterne til kystsikring.

Det skriver embedsmændene i dagsordenteksten til seneste økonomiudvalgsmøde.

Sommerhusejerne har fået lavet et oplæg til fordelingsplan for udgifterne. Planen blev vel modtaget på et stormøde på Vendelbohus 16. januar.

Planen lægger op til, at grundejere 700 meter fra kysten skal være med til at betale. Kystsikringen anslås at koste knap 12 millioner kroner.

Det lovbaserede - såkaldte paragraf 1a- indgreb fra byrådet, vil ikke tvinge sommerhusejere så langt fra stranden til at betale til kystsikring. Dermed kommer det til at koste den enkelte sommerhusejer mere, hvis byrådet bestemmer.

Borgmester Arne Boelt (S) har bedt byrådet beslutte en paragraf 1a fordeling på byrådsmødet næste onsdag, som kan bruges, hvis sommerhusejerne ikke fastholder deres løsning.

Formanden for Nørlev Grundejerforening, Jens Buje, mener, at det gælder om at få skabt en kystsikring, uanset model, så Nørlevs omdømme som sommerhusidyl bliver genskabt. Sommerhuse, som styrter i havet, er ikke godt for Nørlev.

- De seneste huse, som er styrtet i havet, har ikke ændret folks indstilling til kystsikring. Snarere tværtimod. Folk kan godt se, at der skal gøres noget, vurderer Jens Buje.

Han ser fordele ved begge forslag.

- Det forslag, som sommerhusejerne har fremlagt, er billigst, men en paragraf 1a-

løsning sikrer omvendt, at alle er med til at betale. Ingen kan sige, at de ikke vil være med, siger Jens Buje.

- Jeg håber, at kystsikringen bliver lavet, uanset hvilken løsning det bliver.

Han understreger, at en dyr - men endegyldig - kystsikring bliver kompenseret i årene efter med stigende husværdier, fordi der vil falde ro over sagen.

- Det er bedre for sommerhuspriserne, at Nørlev har et godt omdømme, siger Jens Buje.

allan.vinding.søerensen@nordjyske.dk
Publiceret den 13.02.2016
spacer NEWWWEB CMS spacer